Az Otthonunk napjainkban

Otthonunk jelenlegi működése

A Baldauf Gusztáv Evangélikus Szeretetotthon 2009 nyarától Pogány központjában, az újonnan épített Otthonban fogadja az ország területéről, felekezettől függetlenül a beköltözni szándékozó, ápolás-gondozásra szoruló időseket.
Az Otthon közvetlen szomszédságában található a Polgármesteri Hivatal, a posta, az általános iskola (könyvtár) valamint egy bolt. Az intézmény tömegközlekedési eszközzel (busszal) és személygépkocsival is elérhető.
Az intézményben biztosított az akadálymentes közlekedés. Az emeleten lakók közlekedését lift segíti.

A Baldauf Gusztáv Evangélikus Szeretetotthon 47 fő befogadására alkalmas. 
A lakók elhelyezése 27 db 1 ágyas fürdőszobás, 10 db 2 ágyas fürdőszobás szobában történik. A fürdőszobákban kapaszkodók segítik a biztonságos mozgást. A Szeretetotthonban házaspárok elhelyezésére is lehetőség van.
A lakók szobájukat részben saját bútorral rendezik be, de az intézmény igyekszik beépített bútorokkal is rakodóhelyet biztosítani a szobákban. Minden szobát tűzjelzővel, TV csatlakozóval és nővérhívóval láttak el.

A Szeretetotthon a fokozott ápolásra, gondozásra szoruló ellátottak számára elektromos betegágyat és kényelmi eszközöket biztosít. A közösségi együttlétekre kialakított helyiség berendezése ízléses, igényes és a szolgáltatás céljainak megfelelő, a 20 m2-t meghaladja. 
Ez a helyiség több szerepet is (étkezés, foglalkoztatás, ünneplés, stb.) betölt elkülönített időben, melyhez a szükséges eszközök, berendezések könnyen elérhetők és használhatók. Látogatók fogadása a közös helyiségekben és lakószobákban egyaránt lehetséges.
A folyamatos fűtés és melegvíz-szolgáltatás biztosított.
Az egészségügyi ellátást, ápolást-gondozást segíti a nővérszoba, és az intézményben található orvosi rendelő.

Térítési díj:
A térítési díj 5.600,- Ft/nap (2024. 01. 01-től) 
Ez az összeg tartalmazza a teljes körű ellátást, az alaplistán szereplő gyógyszerek díját. A díj nem tartalmazza a speciális gyógyszerek, a betét, pelenka, és a szobából kifelé indított hívások költségét.